Dodano: 2008-02-07 18:59
| dr_Faustus napisał(a): |
| Faktycznie, przez ten placz make-up mi sie rozmazal :wink: Ale wracajac do sedna sprawy wydaje mi sie, ze uogolniles zbytnio. Tobie łomot blackmetalowy nie pasuje, mi nie pasuje lomot spod znaku Hocico, kto inny wrzuci oba te nurty w jeden worek i przywiesi jakas tam swoja wlasna metke. Trudno, zebysmy sie wszyscy we wszystkim zgadzali. Jesli chodzi o uposledzenie muzyczne i estetyczne rownie dobrze mozna doszukiwac sie go w tworczosci bandow wywodzacych sie z innych "galezi", ale po co wogole zaczynac? Ja wcale nie poczuje sie lepiej gdy Ci powiem Ruczaju, ze przykladowo Suicide Commando to uposledzenie podobnie jak i jego fani. Jaki w tym sens? Wiadomo, ze rozni ludzie przychodza na koncerty, rowniez ci "uposledzeni", ale ktos taki jak Ty raczej nie powinien dokonywac oceny wszystkich po tak marnej "probce". :wink:
|
No ale Hocico to jest łomot i uposledzenie, ja sie zgadzam :)
Zwroc uwage, ze ja sie nie ekscytuje wyczynami głąbów grajacych electro. To tylko muza. Nie bede usprawiedliwial kogos z nich jak podrze Biblie na scenie, nie staram sie nasladowac ubiorem electro-muzykow, caly ten image (no wlasnie, a propos - ultrakiczowate Hocico!!) uwazam za beznadziejnie glupi itd itd.
Inaczej mowiac, sluchajac jakiejs muzy nie utozsamiam sie do tego stopnia, zeby usprawiedliwiac debilne wyczyny muzykow. A caly ten watek to wzdychania milosnikow Be he-he mota jak to ktos sie czepia ich idola za czyn ewidentnie glupi i podpadajacy pod §. No i zalosne proby wytlumaczenia kolesia...
P.S ale Ty Faustusie przeciwko mnie? Sluchasz Behemota? A nie wygladasz, nie wygladasz.... :D :D
Dodano: 2008-02-07 19:49
| RuczajDJ napisał(a): |
|
P.S ale Ty Faustusie przeciwko mnie? Sluchasz Behemota? A nie wygladasz, nie wygladasz.... :D :D |
Heh, no cos Ty Brachu, zartujesz sobie? Ja przeciwko Tobie? :lol: To se ne da panoczku :wink: Co do Behemotha to slucham i lubie, a ze nie wygladam, coz... pewnie dlatego, ze jeszcze nie podarlem zadnej bibli i nie maluje ryja :wink: Poza tym juz chyba gdzies rozpisywalem sie na temat dystansu do muzyki.. w tej kwesti akurat sie zgadzamy...a to ze nie popieram dzialan nowaka to juz inna kwestia...no, ale tego chyba Tobie tlumaczyc nie musze...
Pozdrawiam
Faust
P.S. Usciskaj Olcie ode mnie :)
Dodano: 2008-04-06 18:15
a żaden prawdziwy chrześcijanin nie powinien się sprawą zbytnio przejąć bo przecież potrafi wybaczać 8)[/quote]
na tym powinna się skończyc dyskusja. Ale zastanawiam się czemu wszyscy czują się tacy oburzeni? Bo niektórzy mówią tak, jakby oni byli tymi obrażonymi chrześcijanami. No chyba że waszym bogiem jest Nergal
"To see a World in a Grain of Sand And A Heaven in a Wild Flower, Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an Hour." <William Blake> , my master
Dodano: 2008-04-06 23:02
| Sluchasz Behemota? A nie wygladasz, nie wygladasz.. |
A czy to trzeba wyglądać?
Poza tym nie wiem czy ktoś tutaj rozmawiał kiedykolwiek z Nergalem aby teraz podważać jego inteligencję. Przypuszczam, że nie...
Behemot jest kapelą o dość specyficznych poglądach, a Nergal lubi dużo gadać. Na tyle dużo, że pomogło to w promocji zespołu i osiągnięcia jakiegoś tam sukcesu. Powiedzmy sobie szczerze, że to głównie przez jego gadatliwość i zaradność. Myślę, że ktoś tutaj po prostu jest zazdrosny :lol: i wypisuje jakieś brednie.
A co do estetyki to pojęcie względne. Każdy piękno widzi inaczej. I całe szczęście, bo w przeciwnym razie wszyscy i wszystko wyglądałoby tak samo :-D
Dodano: 2008-04-19 16:29
osiągnal sukces bo podpisal cyrograf :lol:
Glejt Dodano: 2008-06-22 15:33
.. Ważne że płaci 
"Mądrzy zastanawiają się, głupcy decydują." Anakarsis
Dodano: 2008-06-23 13:44
Aaa tam...
Darski po prostu wie jak zrobić wokół siebie i swojego bandu szum i tyle. Im więcej ludzi o tym ekscesie usłyszy, tym lepiej.
A Nowak to zwykły kretyn, nie ma co robić facet to zajmuje się sporządzaniem list zakazanych zespołów i wytaczaniem procesów o byle gówno.
Dodano: 2008-06-23 13:53
Gdyby Nowak nie istniał to mroczno-metalowe środowiska musiałyby go wymyślić.W końcu bez niego nie mieliby o czym pisać.
Forever Begins.
Dodano: 2008-06-26 22:11
Nowak czy Kawon? oto jest pyyytanieeee?
Ciekawe czy jeśli perkusista Behemotha zapytany czy był Kawon przed próbą? odpowie nawet dwa Kawony czarne bez śluzu.... :lol:
"Mądrzy zastanawiają się, głupcy decydują." Anakarsis
Dodano: 2009-02-10 20:41
A dacie wiarę, że my o tym gadaliśmy na lekcji religii? Hahaha ksiądz się obraził na mnie gdy powiedziałam "że gówno mnie to obchodzi, niech sobie robi co chce (Nergal) "
Na koniec roku z religii miałam dostateczny... 
Dodano: 2009-02-10 20:59
Pomijając moją prywatną opinię, że czegoś takiego jak Behemoth nie uważam za muzykę, to sam czyn Nergala mi się, mówiąc delikatnie, nie podobał. Przede wszystkim dlatego, że to woda na młyn dla wszystkich ludzi, którzy utożsamiają metali, gotów itp. z chuliganami i pseudosatanistami obdzierającymi koty ze skóry.
Dodano: 2009-02-10 23:00
| Viljar napisał(a): |
| Pomijając moją prywatną opinię, że czegoś takiego jak Behemoth nie uważam za muzykę, to sam czyn Nergala mi się, mówiąc delikatnie, nie podobał. Przede wszystkim dlatego, że to woda na młyn dla wszystkich ludzi, którzy utożsamiają metali, gotów itp. z chuliganami i pseudosatanistami obdzierającymi koty ze skóry. |
Ja tez takiej muzy nie uwazam, ale tu chodzi o cos innego. Jest tyle pieprzenia o tolerancji na tym forum, ale o tolerancji do osob wierzacych jakos ani slowa.
No i jest to akt odwagi wybiorczej.
Smialo, panie Darski, wez pan podrzyj na scenie Talmud (za antysemityzm dzisiaj sie leci daleko na orbite), Koran, Tybetanska Ksiege Umarlych. Smialo. Czemu tylko Biblie? Prawda jest taka, ze jakbys pan zbeszczescil Koran, to nie byloby zadnego wysmiewanego lewicowca Nowaka z Unii Pracy, nie byloby dyskusji tylko po prostu ucieliby panu łeb/odpaliliby pana w powietrze.
I to by bylo dopiero "true evil" :twisted: :twisted:
Dodano: 2009-02-11 22:20
Eeeeee, a ja jestem po stronie Nergala 8)
Robi to na co ma ochotę, przecież POlska to wolny kraj 8)
Dodano: 2009-02-11 23:39
"Kościół Katolicki to największa grupa zbrodnicza na świecie" ma kur... rację zgadzam sie z nim w 100% tez to bym powiedział :D
Dodano: 2009-02-12 09:50
Jak to wszystko czytam to poprostu rece opadaja temat w sam raz do dyskusji na forum Radia Maryja albo i jeszcze gorzej :o :o A Niech sobie Nergal niszczy Biblie na koncertach a i niech go oskarzaja przynajmniej tabloidy beda mialy o czym pisac :o :o Dr. Faustus napisal ze muza Hocico czy Suicide Commando jest uposledzona tak samo jak ich fani ale bomba!!! Odezwal sie ktos kto sam slucha podobno normalnej muzyki :o Ja to samo moge rzec o fanach Behemotha :o
Dodano: 2009-02-12 11:55
| dzizusu napisał(a): |
| "Kościół Katolicki to największa grupa zbrodnicza na świecie" ma kur... rację zgadzam sie z nim w 100% tez to bym powiedział :D |
Ja też 8)
Ale w Polsce od zawsze coś mieli do muzyków, jak na koncercie KATa w 1988r, sprofanowano krzyż, to media i cała brać kościelna taką afere zrobiła, że głowa mała.
A mówi się, że Polska wolny kraj.
Dodano: 2009-02-12 12:58
na bank na tej całej akcji nikt nie straci, a zarobią wszyscy 8) takoż widać, że opłaca się takie koxy robić
i nie uważam wcale, że Nergal jak co niektózy mogą myśleć uprawia pozerstwo - takie akcje to zwykła praca zarobkowa :wink: na szczęście będąca tylko tłem dla muzyki, którą wraz z Behemoth tworzy
Dodano: 2009-02-12 14:49
| Nosferatus999 napisał(a): |
|
Ale w Polsce od zawsze coś mieli do muzyków, jak na koncercie KATa w 1988r, sprofanowano krzyż, to media i cała brać kościelna taką afere zrobiła, że głowa mała. A mówi się, że Polska wolny kraj. |
Jasne ze tak, ale wolnosc nie oznacza obrazania uczuc religijnych innych. A jak sie jest nietolerancyjnym i obraza inne religie, to trudno trzeba placic. Trzeba miec fason i ponosic konsekwencje za swoje dzialania, a nie byc pedalskim mazgajem, i potem sie zalic
Dodano: 2009-02-12 21:31
Kościół Katolicki ma prawo obrażać każdego kto ma poglądy sprzeczne z jego.na KK za to powiedzieć nic nie można bo od razu jest to obraza uczuć..Sami święci... Niech się od Negrala odwalą,a osoby ktore piszą ze to nie jest muzyka to niech spróbują tak zagrać. Ilu ludzi tyle gustów, trzeba to szanować!
Kraj w którym istniej grupa fanatykow myślących ze mają monopol naprawdę ze swoją sekciarską ideologią.
Chcą narzucać wszystkim co mają robic w lóżku,czego sluchać i zabraniać InVitro...a ja sobie nie życzę żeby wpieprzali się do wszystkiego.Nie mam najmniejszej ochoty podporządkowywać się im nakazom które chca wprowadzac do ustaw(patrz InVitro)
Wszystko można wrzucić do obrazy uczuć, chocby ubieranie się na czarno o chodzenie z odwróconym krzyżem na szyi moze być wrzucone do tego worka.
Przepraszam ale żaden nawiedzony nie bedzie mi narzucał co mam robić...Ja nie wtracam się do jego życia, więc niech on odzcepi sie od ludzi ktorzy widza świat inaczej(czytaj znacznie szerzej niż za zamknietymi klapkami religii wywodzacej się z wierzeń starożytnych(Matki Boga-było ich mnóstwo-chrześcijanska maryja jest tylko następną)
Religie w zamyśle miały kontrolowac ludzi....chca to za wszelką cene robić, na szczęście wielu ludzi stawia opór i nie boi się swoich kontrowersyjnych postaw.
Hehe już swoimi fotami mogę uczucia obrażać....ale mam w planie naprawdę gotyckie sesje...i nic mnie pzred tym nie powstrzyma. Mroczny klimat nie ma w zamyśle nikogo obrazac, to sami "chrześcijanie" doszukują się wszędzie obrażania ich jedynej i prawdziwej religii....ja im nie narzucam w co mają wierzyć ,wolna wola...
Już sam Woodstock jest atakowany za "satanizm",nie tak dawno słyszałem od "szatańskiej krwii" oddwanej w darze na operacje ....no przecież to jest tragicznie. Kazdy kto jest inny i ma poglądy spzreczne z KK oraz nie boi sie ich wyrażać jest klasyfikowany jako satanista itp....żałosne..
Ileż to wypocin powstało po Woodstcoku....szatan,orgie,krew,alkohol i same satanistyczne zepsoly buhahah a sie produkowali pismaki z prasy okołochrześcijanskiej. Tylu ludzi oddalo krew...no ale byli nazywani brudnymi,satanami, satanska krew oddali....gest honorowy oddają krew na ratownie zycia a takie ścierwa z pewnych mediow opluwają tych ludzi ponieważ nie są tepymi owcami które ida za "pasterzem" czy.księdzem ,bo potrafią samodzielnie myśleć i nikt nie musi im dawać gotowej"prawdy" na talerzu.
"Wyrażać siebie i tylko siebie, własną unikalność, nie być baranem w stadzie szarości i schematów.."
Dodano: 2009-02-12 22:34
| [quote:34fb395390="Nosferatus999"]
Ale w Polsce od zawsze coś mieli do muzyków, jak na koncercie KATa w 1988r, sprofanowano krzyż, to media i cała brać kościelna taką afere zrobiła, że głowa mała. A mówi się, że Polska wolny kraj. |
Jasne ze tak, ale wolnosc nie oznacza obrazania uczuc religijnych innych. A jak sie jest nietolerancyjnym i obraza inne religie, to trudno trzeba placic. Trzeba miec fason i ponosic konsekwencje za swoje dzialania, a nie byc pedalskim mazgajem, i potem sie zalic
[/quote:34fb395390]
On robi to bo takie jest jego przekonanie, oraz jak już Pasek wcześniej wspomnmiał dla pieniędzy.
A co do mazgania, to ci co się tekstem Nergala przejeli to są mazgaje, no bo kto normalny by się tym tekstem przejął 8)
Dodano: 2009-02-12 22:47
dla mnie to cyrk dla dzieci ,rozumiem Nergal stary czciciel mrocznych capów leśnych zakuty w zbroję goni moherowe babcie wywijając plastikowym mieczem ale to juz było nuda i wtórność ,powinien się zająć robieniem muzyki a nie dyskusją z klerem
Dodano: 2009-02-12 23:16
Kolega wyżej słusznie prawi. Ogólnie nie zabraniam niczego Nergalowi i za naganne uważam wszelkie akcje typu "niech idzie za to siedzieć", ale gdyby doszło do realnej konfrontacji, nie stanąłbym na froncie po stronie Nergala, bo uważam, że jego czyn był, łagodnie mówiąc, infantylny. Gość jest autorytetem dla pewnej grupy młodzieży, a szerzy swoim zachowaniem zwykły kindermetalizm. Muzyka na pierwszym miejscu, a daleko potem wszelkie ozdóbki.
Dodano: 2009-02-13 00:46
| leprosy napisał(a): |
| dla mnie to cyrk dla dzieci ,rozumiem Nergal stary czciciel mrocznych capów leśnych zakuty w zbroję goni moherowe babcie wywijając plastikowym mieczem ale to juz było nuda i wtórność ,powinien się zająć robieniem muzyki a nie dyskusją z klerem |
He he, dobre.. ale widzisz, dzieciaki z postow powyzej maja jakies problemy z kosciolem kat i wyszlo troche frustracji.
Jest to klasyczny przejaw nietolerancji, tzn niszczenie swietej ksiegi jakiegokolwiek wyznania. Pomijajac fakt, ze jest to objaw niedojrzalosci umyslowej / skretynienia, tak jak np niszczenie budki telefonicznej
Dzialanie bezcelowe, glupie itd.
Dodano: 2009-02-13 09:46
W temacie, chociaż tym razem na tapetę wzięto inne zespoły.
Tym razem to muzyk Krzysztof Skiba oskarża na łamach jednej z gazet zespoły, m.in. Infernal War, Saltus, Iperyt o propagowanie w swoich utworach treści faszyzujących, nazistowskich i pogańskich.
Info z :
http://muzyka.interia.pl/szukaj/news/ciezki-kawalek-metalu,1258260
I'm a sect of mine so my mind is my church.
Dodano: 2009-02-13 12:13
Z tego co wiem to goście z INFERNAL WAR
byli członkami faszystowskiego HONOR. Tak więc może warto się zastanowić czy Skiba nie ma choć cienia racji zamiast oskarżać z góry każdego kto ośmieli się skrytykować black/death metal. Powiem więcej, NSBM to coś co dla mnie wogóle wypacza ideę metalu, tematykę jaką w tej muzyce się podejmuje i dlatego winno się to tępić.
Rzadko tu bywam, ale panny modelki zapraszam na: www.dryp.maxmodels.pl